Hur kan vi sälja aktiebolag som erbjuder legotillverkning?

Det är enklare än någonsin att sälja aktiebolag och det oavsett område för verksamheten. Idag är det möjligt att komma i kontakt med köpare från Sveriges alla hörn. Via nätet går det att få kontakt med rätt personer på mycket kort tid. Men många gånger finns köparen av företaget ändå i närheten och det särskilt när det rör sig om legotillverkning.

/skruvmejsel.jpg

Sälja aktiebolag för att lägga ner det

När ni vill sälja aktiebolag för att lägga ner det så spelar det ju ingen roll vad verksamheten har varit. I det här läget gäller det att hitta en bra bolagsservice som kan köpa bolaget för att sedan avveckla. Den här bolagsservicen måste inte kunna ett dyft om legotillverkning eller efterbearbetning. Det räcker att de är proffs på att avveckla ab!

En likvidation kräver ett alldeles särskilt tänk. Det gäller ju att förbereda bolaget för avveckling. Då ni har sysslat med legotillverkning kan det finnas både maskiner och material som behöver säljas av. Dessutom ska ni gå igenom allting ekonomiskt och se till att alla papper är på sin plats innan det blir aktuellt att sälja bolaget för att få det avvecklat.

Sälja bolaget för vidare drift

När ett aktiebolag ska säljas för vidare drift gäller det att hitta intresserade köpare. Det kan börja med att ni tar upp frågan med anställda. Det kan ju finnas personer på företaget som gärna hade köpt det för att driva vidare. Det här är ju personer som kan arbetet och det är inte så dumt.

När det inte finns anställda att sälja aktiebolag till så kan det vara läge att ta upp frågan med samarbetspartners. Som legoleverantör har ni ju många kontakter som behöver er verksamhet. De kanske är redo att ta över den i egen regi.

Nu gäller det förstås att vara lite försiktig med det här samtalet. Om företag som köper från er får veta att en nedläggning är på gång kanske de väljer att söka nya legoleverantörer. Det är ju känsligt så i första hand gäller det att prata med de företag som ni känner ett stort förtroende för.

En god plan för försäljning

Oavsett om ni ska sälja aktiebolag för att lägga ner det eller för att någon annan får driva det vidare så kräver försäljningen en plan. Det gäller att tänka igenom hur ni ska nå möjliga köpare och vilken tidsplan som gäller.

När det finns anställda på bolaget är det också viktigt att planera hur de ska informeras om förändringarna. Det kan ju vara så att det påverkar dem på så vis att de behöver söka nya jobb. Det kan ta tid att sälja aktiebolag och det är verkligen viktigt att ta det hela steg för steg på ett smart sätt. Då finns det ju tid att spara på att ni vet precis vad som ska göras och när.

28 Nov 2021