Klädhästar och ytbehandling

Kläder måste hanteras väl för att hålla. Och det särskilt i en butik där många olika kunder kommer och tar i det som presenteras. I provrum så kan det finnas klädhästar som är till för avlastning och vidare för sortering. En klädhäst kan användas på lite olika sätt men det är otroligt viktigt att den har god ytbehandling för att hålla länge.

Klädhästar av metall

När klädhästen är gjord av metall så kanske man inte tänker så mycket på att den säkert har fått någon form av ytbehandling. Med ytbehandlingen så kan man få mer glans och samtidigt så stärks metallen. Den kommer att klara påfrestningar bättre.

I en butik så måste man kunna rengöra klädhästar. Det gör man ofta med produkter som kan skada material som inte har ytbehandlats. Men då klädställen har en yta som tål vatten och rengöringsmedel så får man bara en snygg glans som skapar en trevlig miljö i butiken.

Metallklädhästar står för det mesta på hjul. De kan flyttas omkring en hel del. Det är också då som materialet metall kan vara att föredra. När stället för kläder hela tiden är i rullning och vickas på så vill man ju inte att det ska försvagas.

Kläder och galgar ska hänga tryggt på sin plats. Sorteringen blir enklare och bara för att man utsätter klädhästen för galgar av metall så kommer den inte att slitas. Den förblir snygg med ett skyddande lager av ytbehandling i form av lack.

En form som är trygg

En trygg form är också viktig. Här kan inte ytbehandlingen göra så stor skillnad. Men en fördel är att man med dagens ytbehandlingsmetoder klarar de mest invecklade formerna. Ytbehandlingen kommer åt överallt. Detta särskilt då det rör metall. Det betyder att klädställen som har mycket intressanta former som är till för att ge ett större stöd också klarar mer.

Mjukt och vackert, även i hemmet!

Med ytbehandlingar så får man klädhästar som är mjuka och vackra. De smälter fint in i sin miljö och är ett nöje att använda. Då du kommer som kund till en klädbutik som har dessa klädställ så kan du tycka att det är så fint att du vill ha din egen klädhäst.

Visst kan man ha sin egen klädhäst hemma! Det här är inte inredning som bara är till för butiker. Med mjuka och följsamma former så kommer klädstället att passa lika bra i ditt badrum eller kanske i sovrummet. Det är ju ofta så att man använder vissa plagg mer än en gång innan nästa tvätt.

Precis som i butiken så kan det vara så att det finns behov av att placera kläder på en viss plats innan de förs vidare till garderob eller till tvättrum. Med klädhästen så blir det ordning och reda på ett naturligt sätt som är vackert och inbjudande.

2 Sep 2019