Sälja ab till legoleverantör

En lösning då företaget ska säljas är att kontakta legoleverantörer som du har god kommunikation med. De har erbjudit legoarbete under många års tid och ni känner varandra väl. Då du vill gå vidare och måste sälja ab så är det här potentiella kunder. Just kunskapen om de monteringsarbeten som ni utför är viktigt. Den kan leda till att den fortsatta verksamheten inte gör dig besviken.

Sälja ab för vidare verksamhet

Det är just när du vill sälja ab för att låta det leva vidare som kunskapen hos köparen får stor betydelse. Om fel person tar över så kan det ju leda till att bolaget drivs i botten. Det kanske inte spelar så stor roll för dig som har lämnat. Men på sätt och vis så gör det ju det.

Dels så är det aldrig roligt att se något som man har byggt upp raseras. Ett eget företag kan ses lite som en bebis eller ett husdjur. Även om du är redo att gå vidare med annat så vill du ju att din bebis ska fortsätta växa och må bra.

Sedan så kan du ju betänka att ditt rykte påverkas av hur det går vidare för företaget. Det är på sätt och vis alltid förknippat med de som drog igång det. Det här är goda skäl till att söka bland samarbetspartners då du vill sälja företaget.

Sälja aktiebolag för avveckling

Men det kan ju också vara så att du är redo att låta monteringsarbetet avslutas för gott. Bolaget har varit trögt länge och du inte ser någon mening med att utveckla vidare. Inte ens i annans regi. Då är det kanske bättre att sälja ab för att avveckla det. Det här är inte komplicerat och kan vara bäst då det inte finns en lämplig person att lämna över till.

Idag så är det många i pensionsålder som inser att deras barn inte vill driva verksamheten vidare. De har heller inga samarbetspartners att sälja till. Då de kanske har väntat länge med beslutet så är verksamheten inte längre lika gynnsam och då kan en snabbavveckling ses som ett alternativ.

Fatta rätt beslut

Det viktigaste är att du fattar rätt beslut för ditt bolag. Finns det flera legoleverantörer som kan vara intresserade så är det ju alltid möjligt att prata om saken. Det här bör inte skada företaget om du lägger fram det hela på rätt sätt.

Med snabbavveckling så kommer företaget att försvinna. Men det kan kännas bra om du tycker att det är för osäkert att lämna över det i andras händer. Snabbavvecklingen med en seriös bolagsservice är säker och effektiv. Den kommer att ge dig möjlighet att pensioneras på riktigt. Kanske också med en större peng på ditt bankkonto.

12 Aug 2019